Events2Join

Trenčín Tech Meetup #3

Trenčín | Updated: March 28, 2024 07:09 PM
Trenčín Tech Meetup #3

Location: Galéria Vážka

Address: 19 Mierové námestie, 911 01 Trenčín

Date: 5 Apr

Trenčín Tech Meetup #3

Piatok, 5. apríl od 17:30 v Galérii Vážka v Trenčíne

Udalosť bude prebiehať v slovenčine

Po úspešných dvoch kolách podujatí Vám s radosťou oznamujeme tretí technologický meetup v Trenčíne! Tentokrát sa bližšie pozrieme na počítačovú bezpečnosť v podaní profesionála z jednej z najznámejších bezpečnostných firiem na svete s pôvodom na Slovensku. Ďalej sa zamyslíme, ako priblížiť svet technológií menšinám a nášmu okoliu spolu s jednou z najinšpiratívnejších žien v IT sektore, a na záver nám šikovný navrátilec zo zahraničia predstaví, ako funguje budovanie dátovej analytiky v (nie už tak maličkom) slovenskom startupe. Chceme, aby toto podujatie bolo nielen príležitosťou prezentovať nové technológie, ale aj platformou na budovanie identity a komunity v Trenčíne.

Tešíme sa na vaše ohlasy, ktoré nám pomôžu lepšie pochopiť potreby a očakávania účastníkov. Cieľom je spoločne vyvinúť formát, ktorý najlepšie vyhovuje našej komunite, aby sme mohli ešte efektívnejšie zdieľať vedomosti nie len medzi sebou, ale aj študentami na školách, a taktiež posilňovať väzby v rámci technologickej komunity v našom meste. ‍‍


Predstavenie našich rečníkov

Peter Košinár (Eset): Peter skončil informatiku na bratislavskom matfyze a v ESETe strávil už pekných pár rokov bojom proti škodlivému softvéru a iným bezpečnostným hrozbám. Začínal vŕtaním sa v malvéri a to ho nepustilo dodnes; aj keď medzičasom strávil pár rokov aj vývojom detekčných technológií. No a rôznych zaujímavostiach na tieto témy vždy rád porozpráva iným - niekedy akademicky, niekedy odborne, a niekedy zase úplne neformálne.

Téma: Aj toto je bezpečnosť

*Pozrieme sa na pár aspektov bezpečnosti (teda aspoň tej virtuálnej) v súčasnosti a možno aj blízkej budúcnosti - ako fungujú útočníci, prečo sa im stále darí... a že čo a ako musia robiť obrancovia.


Mirka Uhnak (Mini Tech MBA): Mirka je podnikateľka s vášňou pre vzdelávanie a technológie. Stojí na čele Mini Tech MBA, ktorý prináša IT vzdelávacie programy určené špeciálne ženám. Cez programy motivuje ženy objavovať krásy IT sveta, vyzdvihuje ženské vzory a usiluje o väčšie zapojenie žien do technologického diania. Žije s rodinou v Bratislave, miluje šport, nikdy nekončiace rozhovory a živú hudbu.

Téma: Ako prekonať strach z technológii

*Čím to je, že niektorí z nás majú k informačným technológiám blízko a iní sa im skôr vyhýbajú? Možno si hneď viete vybaviť ľudí z vášho okolia, ktorí hovoria, že na technológie nemajú bunky alebo vôbec nie sú technický typ. A možno sa pri hľadaní odpovede na túto otázku zamyslíte aj nad výrazným nepomerom mužov a žien v IT. Poďme sa spoločne pozrieť, ako sa dá každý deň dozvedieť o technológiách niečo nové a pomôcť v učení aj tým, ktorí majú pred nimi rešpekt.


Ivan Steiner (Slido): Ivo svoju kariéru zahájil vo finančnom sektore, no postupne prešiel cez Finance Controlling, Strategy & Planning až po oblasť Analytics a Data Engineering. S vášňou kombinuje obchodné a inžinierske aspekty práce, pričom pomáha business lídrom pri rozhodovaní. Je taktiež dôkazom, že šikovní ľudia sa vracajú na Slovensko, pretože po štúdiu v Dánsku a 4 rokoch pôsobenia v Holandsku ako analytik pre firmy ako DHL a Uber sa vrátil naspäť do rodnej Dubnice. Rád sa venuje aj automatizáciam, ktoré mu uľahčujú život, či už v súkromí alebo v práci. S radosťou si s Vami pokecá o dátach, mikroprocesoroch, Pythone, ale aj o financiách a investovaní.

Téma: Analytické Inžinierstvo: Klúč k efektívnej práci s údajmi

*Prezentácia odhaľuje moc analytického inžinierstva, ktoré premostí medzeru medzi technológiou dat a poznatkami. Analytickí inžinieri, s podporou nástroja dbt, transformujú surové údaje, zabezpečujú ich kvalitu a umožňujú samostatnú analýzu. Ich integrácia do moderného data tímu je kľúčová pre úspech v dnešnom dátovom prostredí. Pripojte sa k revolúcii údajov a objavte nový spôsob rozhodovania založený na údajoch!


Po skončení prezentácií necháme dostatok priestoru na otázky našim rečníkom. Okrem toho, k dispozícii bude aj sekcia na spätnú väzbu a diskusiu o budúcnosti trenčianskej IT komunity. Ale to ešte nie je všetko!

Udalosť pokračuje aj po oficiálnej časti. Ponúkame ideálnu príležitosť na spoznávanie nových ľudí, brainstorming a diskusie o všetkom, čo sa týka technologického sveta, alebo aj nie.

A aby sme Vám spríjemnili večer ešte viac, pre všetkých účastníkov máme pripravené občerstvenie a niečo dobré na pitie


Tento meetup Vám ponúka skvelú príležitosť na networking, výmenu skúseností a získanie nových poznatkov z oblasti IT. Príďte a staňte sa súčasťou rastúcej komunity v Trenčíne.

More Detail


Join Now

Frequently asked questions


Where is Trenčín Tech Meetup #3 in Trenčín?

Galéria Vážka, 19 Mierové námestie, 911 01 Trenčín

When is Trenčín Tech Meetup #3 in Trenčín?

Trenčín Tech Meetup #3 is scheduled for 5 Apr.

All Nearby Events Today (Upcoming Events)


  • Halp 2024

    Halp 2024

    21 June

    Grape Festival 2019: Celebrating 10 Years Grape Festival is an annual music festival that takes place in the town of Pezinok, Slovakia. Founded in 2010 as a small-sized festival, the event gets its name from its hometown of Pezinok, which is known for ..

  • ERRA @ Topfest

    ERRA @ Topfest

    27 June

    *Grape Festival* is an open-air summer music festival in Slovakia. The current venue is Trenčín Airport. The festival features alternative music, rock, pop, dance music, world music, house, techno, drum and bass, hip hop. The 13th edition of the mult..

  • Tužina Gro(o)ve Festival 2024

    Tužina Gro(o)ve Festival 2024

    26 July

    [vc_row type="full_width_background" full_screen_row_position="middle" column_margin="default" column_direction="default" column_direction_tablet="default" column_direction_phone="default" bg_image="232023" bg_position="center bottom" bg_repeat="no-rep..

  • FC ViOn Zlate Moravce vs Zemplin Michalovce soccer match

    FC ViOn Zlate Moravce vs Zemplin Michalovce soccer match

    09 March | Slovakia

    **The thirteenth volume of the* Hradby Samoty* – experimental audiovisual art festival, will take place from July 4 to 6, 2024, in the Apponyi Castle in the village of Jablonica in western Slovakia.** • Hradby Samoty (Walls of Solitude)* is a festi..

  • FK Kosice vs AS Trencin soccer match

    FK Kosice vs AS Trencin soccer match

    09 March | Slovakia

    **The thirteenth volume of the* Hradby Samoty* – experimental audiovisual art festival, will take place from July 4 to 6, 2024, in the Apponyi Castle in the village of Jablonica in western Slovakia.** • Hradby Samoty (Walls of Solitude)* is a festi..

  • Baník Lehota p.Vtáčnikom vs Beluša

    Baník Lehota p.Vtáčnikom vs Beluša

    16 March

    accommodation * breakfast and dinner in the form of a rich buffet * wellness center with indoor pool and sauna world * program of stay (all-day themed animations with animators and mascot Bralk) with fairy-tale mascots, childrens disco, childrens cinem..

  • Beluša vs Lokomotíva Zvolen

    Beluša vs Lokomotíva Zvolen

    10 March

    **26th international multigenre open-air festival *Pohoda* will yet again take place at the airport by Slovakian Trenčín.** The festival that was founded by musicians Michal Kaščák and Mário Michna is established artistic event and so called “..

  • Easter in thermals with unlimited wellness

    Easter in thermals with unlimited wellness

    25 March

    accommodation in room with balcony * half board * unlimited wellness access for 2 persons * welcome drink * unlimited access to sauna world during opening hours Travelguide.sk g..

  • Žilina U19 vs Trenčín U19

    Žilina U19 vs Trenčín U19

    09 March | Slovakia

    Pozývame vás srdečne na horský ultramaratón a diaľkový turistický pochod Letecká stovka, ktorý sa bude konať počas 9.-10. marca 2024 v pohorí Považský Inovec a Strážovské vrchy. Podujatie je organizované o.z. SLOVAK ULTRA TRAIL. Info..

More Events in Trenčín